Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen paljastaa tuoreessa Kimanttia-podcastissa kriteerit sille, millä perustein mies tekee keväisin valinnat siitä, ketkä NHL-vahvistukset mahtuvat mukaan Suomen A-maajoukkueen kevätriehaan.

Jalonen muistuttaa, että NHL-status ei itsessään takaa kisapassia, mitä se saattoi vielä parikymmentä vuotta sitten tehdä.

– Ei se ole itsestäänselvää, että NHL-mies vie jonkun muun paikan. Kyllä sen pelaajan pitää tuoda joku lisäarvo. Sen pitää olla parempi, kuin joku täällä oleva pelaaja. Jos joukkue ihan viime hetkillä muuttuu paljon, niin sitä pitää fundeerata, Jalonen aloittaa.

– Viime vuonna me otettiin Mikael Granlund, ja sitten tuli vielä Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Laskettiin niin, että nyt puhutaan ihan maailmanluokan pelaajista, jotka tuo joukkueeseen asioita, joita tässä ei vielä ole. Otettiin ja se onnistui.

– Mikä on pirun tärkeää, niin jos me otetaan joku varsinkin viime hetkillä, niin sen pitää olla kyllä joukkueen jätkiä. Mäkin olin nähnyt Lindellin ja Heiskasen monta kertaa Dallasissa, mutta en ollut kumpaakaan aikaisemmin valmentanut. Silti tiesin, minkälaisia kavereita ne on. Ne on hyviä joukkueen jätkiä. Ne sopeutuu tähän meidän juttuun samantien, eikä inise ja valita. Ne tulee just siihen, mitä me pyydetään, ja niin ne tuli.

– Jos siihen tulee joku itsekäs pelaaja, joka rupeaa osoittamaan eleillä ja ilmeillä (tyytymättömyytensä), niin me ei voiteta mitään silloin, Jalonen naulaa.

Kuuntele Jalosen hieno vierailu kokonaisuudessaan tästä linkistä.