Valko-Venäjästä on varattu maan kiekkohistoriassa NHL:ään 36 pelaajaa. Ensi vuonna tätä tilastoa kartuttanee maalle vieläkin harvinaisempi ykköskierroksen varaus.

Artjom Levshunov on ensi vuonna NHL:ään varattavista pelaajista ennakkoarvioiden mukaan yksi parhaista lupauksista. Mikäli hänet valitaan edes ykköskierroksella, hänestä tulee ensimmäinen valkovenäläinen, joka on moiseen 20 vuoden sisällä pystynyt.

Edellinen ykköskierroksella NHL:ään valittu valkovenäläinen on vuonna 2003 Montreal Canadiensin bongaama Andrei Kostitsin. 2000-luvun taitteessa ennen Kostitsiniä samaan saavutukseen maansa ensimmäisinä ylsivät Ruslan Salei ja Konstantin Koltsov.

Levshunov on pelannut tämän kauden Yhdysvaltojen kivikovassa USHL-junioriliigassa. 17-vuotias puolustaja on kerännyt 52 ottelussa tehopisteet 11+25=36.