Jokerit on jättänyt perjantaina Mestiksen lisenssikomitealle hakemuksen sarjapaikasta koskien kautta 2023-24.

Seuraavaksi lisenssikomitea käsittelee kaikki hakemukset ja tiedottaa hyväksymisistä tai hylkäämisistä myöhemmin tämän kevään aikana.

– Jääkiekkoliiton liittohallitus myönsi helmikuussa pitämässään kokouksessa Jokereille ehdollisen sarjapaikan Mestikseen. Olemme luottavaisia, että nyt toteutetut omistusjärjestelyt sekä muut tehdyt toimet varmistavat ensi kauden pelipaikkamme. Osakeanti onnistui erinomaisesti, ja kiinnostus seuran ympärillä on kova, Jokerien puheenjohtaja Mikko Saarni kommentoi seuran tiedotteessa.

Jokereiden taustalla on kokonaan uusi yhtiö. Jokerit Helsinki Oy:n hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Saarni, Markus Selin, Ossi Väänänen, Markus Nykänen ja Antti Mantila.

Myöhemmin myös Jokerit-fanit kutsutaan taustayhtiöön mukaan suunnatulla osakeannilla.

– Valmisteluja faneille suunnatusta osakeannista on jo tehty varsin pitkälle, ja anti tullaan toteuttamaan vielä kevään aikana. Fanit tulevat jatkossa myös ehdottamaan yhtä jäsentä Jokereiden hallitukseen aina kahden vuoden sykleissä. Uskomme, että se on erinomainen tapa pitää fanit tiiviisti mukana uuden jokeritarinan rakentamisessa, Saarni sanoi.

Mikäli Jokereille myönnetään Mestis-lisenssi, niin helsinkiläisseura tulee pelaamaan ensi kaudella suurimman osan kotiotteluistaan Keravalla. Jokerit on kiinnostunut pelaamaan myös muutama kotiotteluaan HIFK:n kotiareenalla, Nordiksella.