Kanada saa ensi kuussa käynnistyviin jääkiekon MM-kisoihin motivoituneen vahvistuksen NHL:stä.

Flames TV:n toimittaja Brendan Parkerin mukaan Calgary Flamesin puolustaja MacKenzie Weegar suuntaa Kanadan avuksi Suomessa ja Latviassa pelattaviin MM-kisoihin. Floridasta Calgaryyn viime kesänä jättikaupassa siirtynyt Weegar kirjasi kuluneella kaudella NHL:ssä 81 runkosarjaottelussa tehot 4+27=31.

29-vuotias Weegar pukee ensimmäistä kertaa vaahteranlehtipaidan päällensä aikuisten tasolla.

– Ihan rehellisesti, se oli helppo ratkaisu. Ihoni menee ihan kananlihalle tätä ajatellessa, Weegar iloitsi Parkerin haastattelussa.

Parkerin tietojen mukaan myös Flamesin tähtihyökkääjät Jonathan Huberdeau ja Tyler Toffoli ovat saneet Kanadalta kutsun MM-kisoihin. Molemmat miehet ovat kiinnostuneita MM-kisoista, mutta aikovat vielä keskustella perheidensä kanssa osallistumisesta.

TVA Sportsin toimittaja Renaud Lavoie kertoo Twitterissä, että Kanada saa MM-turnaukseen tolppien väliin Montreal Canadiensin maalivahdin Samuel Montembeaultin. 26-vuotias montrealilainen pelasi runkosarjassa 39 ottelua torjuntaprosentilla 90,3.

Renaud Lavoie

@renlavoietva
Samuel Montembeault Will be with Team Canada at the World championship.

Brendan Parker

@BParkerTV
#Flames D MacKenzie Weegar has accepted an invitation to play for Canada at the 2023 World Hockey Championship.

"I thought it was a no-brainer, honestly. I kind of get goosebumps."