Yhdysvallat on saamassa näillä näkymin megaluokan vahvistuksen toukokuussa Suomessa ja Latviassa alkaviin MM-kisoihin. Jenkit on asetettu MM-kisoissa Leijonien kanssa A-lohkoon.

Pittsburgh Penguinsin supertähti Jake Guentzel sanoi NHL-kauden paketoivassa lehdistötilaisuudessa, että hän uskoo lähtevänsä MM-kisoihin maansa avuksi.

28-vuotias Guentzel on kuulunut useiden vuosien ajan NHL:n kovimpiin maalintekijöihin. Kahdesti 40 maalin rajapyykin urallaan rikkonut laitahyökkääjä mätti tällä kaudella 78 runkosarjaottelussa tehopisteet 36+37=73.

Guentzel on siinä mielessä erikoinen tapaus, sillä hän ei ole koskaan aiemmin edustanut Yhdysvaltojen maajoukkuetta virallisissa peleissä – ei edes junioritasolla.

Yhdysvallat kasaa mielenkiintoista joukkuetta, sillä aiemmin viikonloppuna Buffalo Sabresin tähtihyökkääjä Alex Tuch ilmoitti lähtevänsä MM-kisoihin. Tuch pelasi todellisen tykkikauden NHL:ssä paukuttaen 74 ottelussa komeat 36 maalia ja 79 tehopistettä.

Voit tutustua MM-kisojen lohkoihin, otteluohjelmaan ja lipunmyyntiin täällä.

Pens Inside Scoop

@PensInsideScoop
Jake Guentzel said he thinks he's going to the World Championship, which will be the first time in his career that he'll represent Team USA at a major tournament.