St. Louis Bluesin hyökkääjä Kasperi Kapanen liittyy Leijonien MM-joukkueeseen.

Tänään Suomeen saapunut Kapanen ilmoittautui saman tien asepalvelukseen. 26-vuotias kuopiolainen viettää palvelusajan alun Leijonien mukana.

– Kapanen on mukana leiriryhmässä jo ensi viikolla Vaasassa ja Porissa. Sitä emme vielä tiedä, pelaako Kapanen Tanska-otteluissa vai meneekö ensimmäinen viikko aikaerosta toipumiseen ja joukkueen kanssa harjoitteluun, Leijonien GM Jere Lehtinen avasi tiedotteessa.

– On hienoa saada Kassu mukaan joukkueeseen. Olen myös iloinen siitä esimerkistä, mitä hän Lauri Markkasen tavoin näyttää nuorille suomalaisurheilijoille asepalveluksen suorittamisesta, Lehtinen jatkoi.

Kapanen kaupattiin kesken NHL:n runkosarjan Pittsburgh Penguinsista St. Louis Bluesin riveihin. Huippunopea kolmannen polven laitahyökkääjä kirjasi Penguinsissa 43 ottelussa tehot 7+13=20 ja Bluesissa 23 ottelussa tehot 8+6=14.

Kapanen on pelannut aiemmin Leijonien mukana MM-kisoissa Tanskassa 2018.

Löydät MM-kisojen lohkot, otteluohjelman ja tietoa lipunmyynnistä täältä.