Viime kaudella legendaariseen ”Kolmen kullan klubiin” ensimmäisenä suomalaispelaajana liittyneen Valtteri Filppulan, 39, edustama Geneve-Servette kohtaa Biel-Biennen Sveitsin liigan ratkaisevassa seitsemännessä finaalissa torstaina.

Huiman NHL-uran ennen Eurooppaan paluutaan tehnyt Filppula myöntää Tribune de Geneven haastattelussa torstain pelin saattavan jäädä jopa miehen uran viimeiseksi.

– Totta, mutta en juurikaan mieti, mitä kauden jälkeen tapahtuu. Minulla on sitten riittävästi aikaa päättää, mitä haluan tehdä. Jos tunnen oloni vielä motivoituneeksi, aion jatkaa vuoden, Filppula pyörittelee eri vaihtoehtoja.

– Osa minusta sanoo, että lopeta tähän ja osa minusta sanoo päinvastaista. Kun kausi on ohi, katson, olenko vielä motivoitunut vai onko aika päättää ura tähän, Filppula jatkaa.

16 kauden aikana 1056 runkosarjapeliä ja 166 pudotuspeliä NHL:ssä pelannut Filppula ei ole edustanut Leijonia viime kevään MM-kotikisojen jälkeen. Konkarisentteri ei ole vielä kertonut päätöksestään myöskään kevään MM-kisojen suhteen.

Sveitsin liigan torstain seitsemäs finaaliottelu on katsottavissa C Moresta. Ottelu alkaa kello 21.