Viime päivinä suomalaisissa kiekkopiireissä on kohistu Pelicansista, Iida Vainiosta ja Tapparan maalivahti Christian Heljangosta. Pelicansin syytetään STT:n mukaan yrittäneen psyykata Heljankoa näyttämällä videokuutiolla kuvaa Vainiosta, joka on tehnyt Heljangosta rikosilmoituksen.

Keskiviikkoiltana Vainio ajautui Twitterissä sanaharkkaan Aleksi Valavuoren kanssa. Valavuori lupasi kirjoittaa Vainion valheista blogipostaksen Mummorulla-sivustolleen.

Valavuori kävi kirjoituksessaan läpi kaksikon yhteistyökuvioita Valavuori Liven tiimoilta. Hän myös latasi kovia väitteitä Vainion ”valheiden verkosta”.

– Eräälle SaiPa-pelaajan tyttöystävälle Iida oli mennyt valehtelemaan pelaajan lähentelyistä, mutta mitään lähentelyä ei ollut koskaan tapahtunutkaan. Ja näitä perättömiä tapauksia ja väitteitä on lisää vähintään yhden jääkiekkojoukkueen verran, lukuisia henkilöitä on kiristetty yksityisviestien julkaisemisella ja ties millä hömpällä. SaiPan juontopestistä oli tullut potkut mm. jatkuvien valheiden takia. Sairain keissi oli kuitenkin vasta tulossa, Valavuori lataa.

– Vähemmän yllättäen Iidan sekoilut vain yltyivät ja luvassa oli tähän asti sairain kessi. Dumpatuksi yli kaksi vuotta sitten tullut Iida päätti kehittää seksuaalirikossyytteen SM-liigatähteä kohtaan vain koska ei ollut saanut haluamaansa ja halusi kostaa vuosien jälkeen, sattumalta juuri pudotuspelien aikaan. Kun Iida aikoinaan tapasi kyseisen pelaajan, oli hän ihmetellyt ystävälleen miten tämä pelaaja ei muka alkaisi seurustella juuri hänen kanssaan. Mistään pelaajan aiheuttamasta ikävästä tilanteesta, rikoksesta puhumattakaan Iida ei ollut lähiystävälleen maininnut sanallakaan missään vaiheessa.

Näin Iida Vainio vastaa väitteisiin

Valavuoren tekstin tultua julki Vainio antoi oman näkemyksensä asioista SuomiKiekolle.

– Jos kyseessä olisi kiristäminen, niin kai joku SaiPan pelaaja tai muu asianosainen tekisi asiasta rikosilmoituksen? Vainio ihmettelee.

Vainio kertoo samalla, että hänen mukaansa Valavuori ei tiedä, mistä puhuu, koska ”hän ei ole ollut kärpäsenä katossa”.

– Yksityiskohdat ovat vain paikalla olleiden, poliisin ja asianajajani tiedossa, Vainio sanoi.

Torstai 27.4. kello 15.42: Tekstiin on lisätty Vainion kommentit. Myös otsikkoa on päivitetty.