St. Louis Bluesin NHL-hyökkääjä Kasperi Kapanen keskeytti asepalveluksensa urheilujoukoissa vahvistaakseen Leijonien MM-joukkuetta. Pian Suomi voi saada toisenkin NHL-vahvistuksen armeijasta.

Leijonat.comin tietojen mukaan myös Los Angeles Kingsin maalivahti Joonas Korpisalo on aloittamassa asepalveluksensa urheilujoukoissa. Korpisalon kausi jatkui pidempään, kun Los Angeles Kingsin ottelusarja Edmonton Oilersia vastaan venyi kuudenteen peliin asti.

Korpisalo pelasi huiman kauden NHL:ssä. Hän siirtyi kesken kauden Los Angelesiin. 11 runkosarjaottelussa uuden joukkueen riveissä suomalaisen torjuntaprosentti oli 92,1.

Korpisalon nykyinen NHL-sopimus on katkolla, mikä vähentää MM-kisoihin lähtemisen todennäköisyyttä. Toisaalta loukkaantuminen voisi sattua myös armeijassakin, joten kynnys isoihin on pienempi. Lisäksi toista mahdollisuutta pelata MM-kisoja omassa kotimaassa ei välttämättä tarjoudu Korpisalolle enää hänen uransa aikana.

Korpisalo pelasi viimeksi Leijonien maalilla vuonna 2017. Hänen torjuntaprosenttinsa kuudessa ottelussa oi 85,8.