Suomen Jääkiekkoliitto tiedottaa, että Colorado Avalanchen supertähti Mikko Rantanen lähtee Leijonien avuksi MM-kisoihin.

Rantasella on takana järisyttävän kova NHL-kausi. Nousiaisista lähtöisin oleva tähtihyökkääjä mätti runkosarjassa jopa 55 maalia ja 105 tehopistettä. Rantasesta tuli ensimmäinen suomalaispelaaja sitten Teemu Selänteen, joka rikkoi 50 maalin ja 100 tehopisteen maagiset rajapyykit. Pudotuspelien seitsemässä ottelussa Rantanen summasi pisteet 7+3.

Rantanen juhli kauden 2021-22 päätteeksi Stanley Cup -mestaruutta. Tällä sesongilla Avalanchen matka päättyi jo ensimmäisellä kierroksella Seattle Krakenia vastaan.

– Mikko on jo voittanut paljon. On hienoa, että siitä huolimatta hän haluaa tulla kotikisoihin auttamaan Leijonia taistelussa toisesta peräkkäisestä maailmanmestaruudesta. Maailmanluokan vahvistus Leijonille, GM Jere Lehtinen kertoo Jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Rantanen on pelannut urallaan MM-kisoissa kolmesti: vuosina 2016, 2017 ja 2018.

Löydät MM-kisojen otteluohjelman ja tietoa lipunmyynnistä täältä.