Dallas Starsin suomalaistähtipuolustaja Miro Heiskanen pelaa hyvää pudotuspelikevättä NHL:ssä. Hän on kirjauttanut tehopisteet 0+7 kahdeksaan pelaamaansa otteluun.

Stars tasoitti toisen kierroksen pudotuspelisarjan 1-1:een Seattle Krakenia vastaan voittamalla toisen ottelun kotonaan numeroin 4-2. Kyseisessä ottelussa Heiskanen pelasi lähes 29 minuuttia. Heiskasen keskimääräinen peliaika per ottelu on koko NHL:n pudotuspelien korkein lukema: hän pelaa noin 29:45 minuuttia per peli.

– Hän on äärimmäisen kilpailunhaluinen ja haluaa olla koko ajan jäällä tekemässä ratkaisuja. Ei ole tullut tilannetta, jossa hän olisi ottanut taka-askelia. Hän janosi tällaista vastuuta ja nyt kun sitä tulee, hän nauttii siitä, Starsin päävalmentaja Peter DeBoer totesi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan perjantaina joukkueiden viettäessä välipäivää.

DeBoer kehui vuolaasti Heiskasen ominaisuuksia ja monipuolisuutta. Hänen mielestään Heiskaselta löytyy kaikki ne eväät, joiden täytyy löytyä NHL:n parhaalle puolustajalle jaettavalta Norris Trophyn voittajalta.

– Uskon, että Norris Trophyn kuuluu mennä sarjan parhaalle puolustajalle – ei vain puolustajien pisteykköselle. Minusta sellainen puolustaja pelaa parhaita vastaan illasta toiseen, tappaa jäähyjä, pelaa kun maali on tyhjillään, pelaa viime hetkillä, blokkaa laukauksia. Kaikki se pitäisi ottaa huomioon, ja Miron kohdalla jokainen kohta täyttyy, DeBoer kehui.

Tämän kauden Norris Trophyn voittajaehdokkaat ovat Erik Karlsson (82, 25+76=101), Adam Fox (82, 12+60=72) sekä Cale Makar (60, 17+49=66). Heiskanen viimeisteli runkosarjassa 79 otteluun tehopisteet 11+62=73