Patrik Laineen jääminen sivuun Leijonien MM-kisajoukkueesta on herättänyt mediassa erilaisia spekulaatioita maalitykin poisjäännistä – olihan Laineen nimi jo ehditty ilmoittaa mukaan kisamiehistöön.

Loukkaantumisista loppukaudella NHL:ssä kärsineen suomalaistähden agentti Petteri Lehto katkoo Iltalehdelle antamassaan haastattelussa siivet salaliittoteorioilta.

– ”Paten” kohdalla on kaiken maailman huhuja. (Columbus Blue Jacketsin GM) Jarmo Kekäläinen ei kieltänyt yhtään mitään – päinvastoin, hän sanoi, että mene sinne vaan. Mutta Pate ei saanut lääkäriltä lupaa pelata, ja that’s it, Lehto avaa suojattinsa tilannetta.

– Jos lääkäri sanoo, että sinä et ole pelikunnossa, niin sitten sinä et pelaa. Jos joku ajattelee, ettei hän halunnut tulla kisoihin, niin minkä takia hän olisi sanonut, että hän tulee kisoihin? Lehto kysyy.

Laine olisi tuonut Leijonien hyökkäykseen kaivattua maalintekovoimaa. Columbus Blue Jacketsin tähtihyökkääjä nakutti tällä kaudella pelaamissaan 55 NHL-ottelussa 22 maalia ja 52 tehopistettä.