TAMPERE. Leijonat sai tiistaina riveihinsä kovan luokan vahvistuksen, kun NHL-tähti Mikko Rantanen liittyi Tampereella MM-joukkueen vahvuuteen.

Colorado Avalanchen hyökkääjä kertoi, että MM-kisoihin lähteminen oli hänellä koko ajan selvää. Rantanen oli ajatellut asiaa heti, kun Seattle Kraken kukisti Avalanchen NHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Ei ollut loppujen lopuksi vaikea päätös. Kun NHL-kausi loppui, niin ei ehkä samana iltana, mutta jo seuraavana päivänä mietin, että mä tulen. Ei ollut myöskään loukkaantumisia, niin oli helppo tulla, Rantanen kertoi Suomen Jääkiekkoliiton järjestämässä tiedotustilaisuudessa.

Samalla hyökkääjä kertoi, että erityisesti yhdestä puhelusta oli hänelle apua. Rantanen oli nimittäin yhteydessä puolustaja Mikko Lehtoseen, joka on myöskin MM-joukkueessa mukana.

– ”Bobi” on mun hyvä kaveri, niin soitin hänelle ja kysyin, että täällä on voitettu niin paljon, että riittääkö nälkää voittaa. Kävi selväksi, että täällä kaikilla on iso nälkä menestyä, Rantanen kertoi.

Suomalaistähden mukaan myös Avalanche oli positiivisella mielellä kisareissun suhteen.

– Seura oli sitä mieltä, että mene vain. Se on sun oma päätös. Ymmärsivät myös, että kyseessä on kotikisat, niin ei välttämättä tule enää uudestaan samanlaista tilaisuutta.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen