TAMPERE. Leijonien MM-joukkueeseen odotetusti murtautunut hyökkääjä Antti Suomela pelasi häikäisevän kauden Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä.

Suomalaishyökkääjä esiintyi IK Oskarshamnin riveissä 51 ottelussa tehopistein 37+29=66, mikä riitti piste- ja maalipörssin voittoon. Samalla Suomela valittiin myös runkosarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Hyökkääjä avasi huippukautensa taustoja Leijonat.comille.

– Suurin syy oli se, että sain pelata aika rennosti ja pääsin nauttimaan pelaamisesta. Ei tarvinnut stressata missään vaiheessa. Totta kai oli myös hyvät ketjukaverit. Se auttoi paljon, että kaikki ajattelivat samalla tavalla pelistä.

Ensi kaudeksi hyökkääjän matka jatkuu kuitenkin Sveitsiin, jossa Suomela nähdään Lausanne HC:n riveissä. Suomalaisen mukaan sopimus syntyi melko nopeasti, kun sveitsiläisseurasta osoitettiin kiinnostusta.

– Haen uralleni uusia haasteita. Sveitsi kiinnosti itseäni sarjana. Oltiin myös koko ajan samalla kartalla Lausannen kanssa siitä, että mitä he tarvitsevat, ja mitä minä tarvitsen. Ne yhdistyivät keskusteluissa hyvin, Suomela avasi sopimusneuvotteluja.

Takaisin NHL:ään?

Suomela käväisi aiemmin myös NHL:sssä. San Jose Sharksin riveissä tilille kertyi 51 NHL-ottelua, mutta lopullinen läpimurto jäi tekemättä. Tulevaisuudessa paluu NHL:ään kuitenkin kiinnostaisi, mikäli peli kulkee myös Sveitsissä.

– Siellä (NHL:ssä) on toki aina unelmat. Nyt on kuitenkin sopimus Lausanneen ja pelataan siellä. Toivottavasti menee hyvin, niin saattaa olla vielä joku päivä mahdollisuus päästä takaisin.

Mikäli NHL:n portit aukeaisivat, niin Suomela olisi omien sanojensa mukaan nyt valmiimpi, mitä aiemmalla kerralla.

– Koen, että olen pystynyt joka kesä kehittymään ja menemään eteenpäin. On tullut myös sellaista iän tuomaa viisautta, että milloin kannattaa yrittää mitäkin. Nykyään osaan tehdä fiksumpia ratkaisuja ja välttää virheitä. Olen varmasti monellakin osa-alueella nykyisin parempi kuin silloin. Olen nyt kokonaisvaltaisempi pelaaja, Suomela sanoi.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen