Jääkiekon MM-kisat alkavat pitkän odotuksen päätteeksi tänään 12. toukokuuta. Kisoissa on tällä kertaa poikkeuksellisen kova kattaus NHL-tähtiä.

Nostamme tässä artikkelissa esiin viisi turnauksen parasta pelaajaa.

5. Lucas Raymond, Ruotsi

Lucas Raymond on Ruotsin hyökkäyksen selkeä ykköstähti. 21-vuotiasta juonikasta mailataituria ei ole aiemmin MM-kisoissa nähty, mutta hän on tehnyt nuoresta iästään huolimatta jo kovaa jälkeä NHL:ssä. Tällä kaudella erinomaisena pelintekijänä tunnettu Raymond keräsi 74 ottelussa tehot 17+28=45.

4. Alex Tuch, Yhdysvallat

Yhdysvaltojen joukkueessa harvemmin nähdään Alex Tuchin tasoisia vahvistuksia. 27-vuotias voimahyökkääjä iski tällä kaudella uransa parhaat tehot. Hän lähti kisoihin, jotta saa pelata ensimmäistä kertaa pikkuveljensä Luke Tuchin kanssa. 74 NHL-ottelussa lähes satakiloinen järkäle iski tällä kaudella tehot 36+43=79.

3. Tyler Toffoli, Kanada

Kanadan MM-joukkue on tänä vuonna poikkeuksellisen nimetön. Sen suurin tähti on Calgary Flamesin pistelinko Tyler Toffoli. 31-vuotias laituri on monipuolinen pelaaja, jonka voi odottaa keikkuvan lähellä kisojen pistepörssin kärkeä. Tällä kaudella hän iski NHL:ssä ennätystehonsa 34+39=73.

Tyler Toffoli on voittanut urallaan yhden Stanley Cupin ja MM-hopeaa. Kuva: Getty Images

2. Moritz Seider, Saksa

22-vuotias Moritz Seider on heittämällä kisojen paras puolustaja. Hän kykenee sekä erinomaiseen fyysiseen peliin että takomaan kovia tehoja. Tällä kaudella Seider iski NHL:ssä 82 otteluun tehot 5+37=42. Nuoresta iästään huolimatta nämä ovat jo neljännet MM-kisat Seiderille. Edellisellä kerralla hän iski kahdeksaan MM-otteluun tehot 2+5=7.

1. Mikko Rantanen, Suomi

Mikko Rantanen pelasi aivan poikkeuksellisen kauden NHL:ssä ja hänet voidaan nostaa jo yhdeksi suomalaisen jääkiekon suuruuksista Jari Kurrin ja Teemu Selänteen rinnalle. Härkämäisesti kiekkoa suojaava Rantanen iski tällä kaudella 82 ottelussa tehot 55+50=105. Hän on heittämällä MM-kisojen paras pelaaja ja ennakkosuosikki pistepörssin voittoon.