Leijonat kohtasi MM-kisojen avausottelussaan Yhdysvallat. Peli päättyi Yhdysvaltojen 4-1 voittoon.

Suomi lähti vahvasti ensimmäiseen erään. Neljän ketjun voimalla Leijonat vyörytti jatkuvasti peliä Yhdysvaltojen päähän ja loi maalipaikkoja toisensa perään. Viimeistely oli kuitenkin heikkoa ja Casey DeSmith pelasi vahvasti jenkkien maalilla.

Lopulta Leijonat sai maalihanat ylivoimalla. Jere Sallinen tarjoili nopean passin Teemu Hartikaiselle vastustajan neliön keskelle, ja Hartikainen tinttasi kiekon etukulmasta sisään.

Toinen erä oli Yhdysvaltojen huimaa dominointia. Vikkelästi liikkuva joukkue laittoi Suomen todella ahtaalle. Kertaalleen kiekko kävi ylärimassa ja yksi maali hylättiin heppoisen maalivahtikontaktin vuoksi.

Lopulta Cutter Gauthier sai toimitettua kiekon maaliin suorasta hyökkäyksestä. Tilannetta edelsi Yhdysvaltojen pitkä pyöritys hyökkäyspäässä.

Yhdysvaltojen hyvä peli jatkui kolmannessa erässä. Suomen syötöt eivät menneet ollenkaan osoitteeseen, ja vastustaja iski armotta vastaan. Ensin Drew O’Connor napautti kiekon sisään näyttävän syöttökuvion päätteeksi. Hetkeä myöhemmin Alex Tuch pääsi tyylittelemään tyhjänä ammottavaan maaliin Rocco Grimaldin syötöstä.

Illan toisella maalillaan Tuch tyylitteli 4-1 lukemat tyhjiin. Leijonien loppukiri jäi vaisuksi.

Suomen ehdottomasti paras pelaaja oli maalivahti Emil Larmi. Ilman Larmin vahvoja otteita Yhdysvallat olisi voinut tehdä ottelussa pari maalia enemmänkin. Hänelle kertyi 34 torjuntaa.

🇺🇸 @usahockey take the lead! Drew O'connor finds the slot!

1-2 #IIHFWorlds #FINUSA