Leijonat nappasi avausvoittonsa MM-kisoissa lauantai-iltana. Joukkue kaatoi Saksan lukemin 4-3.

Ottelun jälkeisessä C Moren haastattelussa Jukka Jalonen kertoi Suomen pelanneen paremmin kuin edellisottelussa.

– Oli hyvä tunnetaso heti alusta asti. Viidellä viittä vastaan vietiin peliä aika selvästi. Tokassa erässä tuli pari turhaa jäähyä ja päästettiin Saksa tavallaan peliin mukaan. Onneksi kolmannessa erässä löytyi kuitenkin sen verran puhtia, että hoidettiin homma kotiin, Jalonen niputti.

Ottelun tuomarilinja oli asia, johon Jalonen ei puolestaan ollut tyytyväinen. Suomi sai pelissä neljä kaksiminuuttista, Saksa puolestaan kaksi.

– Ehkä olisin ottanut muutaman ylivoiman meille enemmän. (Jere) Sallisen jäähy oli ihan ansaittu, mutta aika monta samantyyppistä tilannetta oli kyllä meidän isoja poikia vastaan niiden (Saksan) alueella. Siinä mielessä ei menneet kyllä ihan tasan onnenlahjat, Jalonen sivalsi.