Ruotsin maajoukkue on saanut Tampereen ja Riikan MM-kisojen alla masentavia uutisia NHL-kieltäytymisten takia jatkuvasti. Esimerkiksi hyökkääjistä Elias Pettersson, Adrian Kempe ja Mika Zibanejad sekä puolustajista Erik Karlsson ja Victor Hedman eivät ole mukana.

Kun New Jersey Devilsin kausi jääkiekon NHL:ssä päättyi äskettäin pudotuspelien toiselle kierrokselle, päättyi samalla ruotsalaishyökkääjä Jesper Brattin kausi. Aftonbladet kirjoitti viikonloppuna, ettei pelaaja ole tulossa arvokisajäille edustamaan Ruotsia.

Syy tosin on täysin ymmärrettävä.

– Hänen sopimuksensa on päättymässä, jonka takia hän ei voi osallistua MM-kisoihin, agentti Joakim Persson oli sanonut lehdelle.

24-vuotias Bratt olisi ollut huima vahvistus. Hän iski New Jerseylle 82 runkosarjan pelissä 73 (32+41) pistettä, 12 pudotuspeliottelun saldo oli 1+5=6. Hän on edustanut joukkuetta läpi NHL-uransa, alkaen sesongista 2017-18.

Tre Kronor odottanee edelleen NHL-ukkoja mukaan. Perjantaina joukkueen kokoonpanossa oli auki viisi paikkaa.