Leijonat kärsi MM-kisoissa 1-2-tappion voittomaalikilpailun päätteeksi Ruotsille maanantaina.

Suomi pelasi hyvän ottelun, mutta ei onnistunut iskemään tarvittavia maaleja, jotka olisivat siivittäneet joukkueen voittoon saakka.

– Kova peli. Oltiin niskan päällä tasakentällisin, mutta tehottomia oltiin. Ylivoimalla oltiin tänään huonoja, se on asia, mitä meidän pitää pystyä parantamaan. Nämä ovat kuitenkin tiukkoja maalin pelejä, niin siinä mielessä huono juttu. Kolmas erä oli hyvä meiltä. Hallittiin peliä, mutta harmi ettei tehty voittomaalia, Jukka Jalonen kommentoi C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

Ottelun tuomarilinja sai runsaasti kritiikkiä muun muassa sosiaalisessa mediassa. Jalonen ei kuitenkaan lähtenyt tuomariston tekemistä kritisoimaan sen kummemmin.

– Tuomarilinja on tässä viime aikoina ollut aika salliva. Jäähyjä tulee se pari kolme per joukkue. Ja tietenkin se viidellä viittä vastaan pelaaminen ratkaisee ja totta kai yv:n ja av:n tehokkuus pitäisi olla korkeaa luokkaa. Alivoima oli meillä tänään erittäin hyvää meillä, varsinkin toi kolmella neljää vastaan jatkoajalla, se oli hienosti pelattu, Jalonen sanoi.