Leijonat kohtaa maanantaina MM-kisoissa Ruotsin. Panokset ottelussa ovat valtavat. Tappio tarkoittaisi, että Leijonat olisi vaarassa jäädä lohkonsa kolmospaikalle.

Vastustaja tulee olemaan todella kova. Nostamme tässä artikkelissa esiin Ruotsin vaarallisimmat nimet.

Lucas Raymond, hyökkääjä

Lucas Raymond on Ruotsin joukkueen ehdoton ykköstähti. 21-vuotias laitahyökkääjä on tehnyt jo kovaa jälkeä NHL:ssä. Pehmeäkätinen pelintekijä nakutti tällä kaudella 74 otteluun tehot 17+28=45. MM-kisojen alku on ollut vaisu, ja hän on saanut kahteen otteluun tililleen yhden syöttöpisteen.

Alexander Nylander, hyökkääjä

Alexander Nylander ei ole vielä onnistunut tekemään NHL-läpimurtoa, mutta AHL:ssä hän on tehnyt hurjaa tulosta. Tällä kaudella laitahyökkääjä tykitti 55 ottelussa tehot 25+25=50. NHL:n puolella Nylander pääsi pelaamaan yhdeksän ottelua Pittsburgh Penguinsissa ja keräsi tehot 1+1=2.

Jonathan Pudas, puolustaja

30-vuotias Jonathan Pudas pelasi huiman kauden Ruotsin pääsarjassa. Vikkeläjalkainen puolustaja tykitti 50 ottelussa tehot 11+34=45. Hänen tulinen kutinsa on vaarallinen ylivoimalla, ja hän on erinomainen käynnistämään hyökkäyksiä luotettavilla avauksilla tai nostamalla kiekkoa jalalla.