Kolme ottelua. Kaksi kerta turpaan ja yksi nihkeä voitto Saksasta. Ollaanko tässä menossa kohti karsintasarjaa? Päinvastoin. Leijonat alkaa näyttää siltä, että torilla tavataan.

Suomen avauspeli Yhdysvaltoja vastaan oli liian suurelta osin heikko. Tappio siitä oli täysin ansaittu. Se oli kaikkinensa jotenkin sekavaa ja hätäistä – aivan kuin pelaajat eivät olisi olleet ihan kunnolla läsnä.

Saksaa vastaan Suomi jo paransi. Myllytettiin, mutta vielä tuli liikaa virheitä. Saksa toki on vain Saksa, vaikka maa on pannut näissä kisoissa kaikki isompansa vaikeuksiin.

Ruotsi-peli, Leijonien turnauksen kolmas ottelu, oli iso hetki, onhan Ruotsi turnauksen suurimpia voittajasuosikkeja. Olisiko Suomi pelkääjän paikalla, kuten USA-pelissä vai näyttäisikö peli enempi Saksa-ottelun dominoinnilta?

Suomi hävisi Ruotsille, mutta tulos kertoo pelistä vain osan. Harvoin on Leijonat painanut Ruotsia pelillisesti niin kanveesiin kuin maanantai-iltana nähtiin. Suomi painoi oikeastaan kaikilla neljällä kentällisellä pelin väkisin Ruotsin päätyyn – ja piti sen siellä. Pitkiä, laadukkaita hyökkäyksiä hurrikaanin lailla. Ruotsalaiset joutuivat moneen otteeseen vain seuraamaan katseellaan Suomen rallia.

C Moren studiossa asiantuntijat Tero Lehterä ja Olli Jokinen kehuivat Leijonien pelaamista erä erältä.

– Suomen paras erä.

– Suomen paras toinen erä.

– Vain maali puuttui.

Sitä se nimenomaan oli. Pelillisesti erinomaista pelaamista Suomelta. Hyviä maalipaikkojakin luotiin ihan tarpeeksi, mutta se maalinteko… Se on nyt Leijonien akilleen kantapää, joka on saatava kuntoon. Koskee oikeastaan sekä viidellä viittä vastaan pelaamista että ylivoimaa.

– Oltiin niskan päällä tasakentällisin, mutta tehottomia oltiin. Ylivoimalla oltiin tänään huonoja, se on asia, mitä meidän pitää pystyä parantamaan, päävalmentaja Jukka Jalonen saoi C Morelle pelin jälkeen.

– Hallittiin peliä, mutta harmi ettei tehty voittomaalia.

Jos orastava maalinteko-ongelma saadaan kuntoon, Leijonilla on erinomaiset mahdollisuudet painella päätyyn asti. Nyt sitä maalintekoa päästään harjoittelemaan, kun alkusarjan viimeisissä peleissä Suomi kohtaa perätysten Ranskan, Unkarin, Itävallan ja Tanskan.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS