Leijonat nappasi MM-kisoissa vakuuttavan voiton Unkarista lukemin 7-1 perjantaina.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat vielä nihkeää tekemistä, mutta päätöserässä Suomi mätti peräti viisi maalia. Maalintekopaikkoja oli toki jo kahteen ensimmäiseenkin erään reilusti, mutta kiekko ei tahtonut löytää tietään millään maaliin.

– Parissa ekassa erässä tarvittiin taas paljon paikkoja yhteen maaliin, mutta kolmannessa saatiin joukkuepeli vähän parempaan kuosiin. Pelaaminen oli parissa ekassa erässä omalla tavallaan vähän yksinyrittämistä ja pakottamista, mutta jotenkin saatiin homma rentoutumaan tuohon kolmanteen. Tärkeä maali siihen ensimmäiseen vaihtoon. Kolmanteen erään olen tyytyväinen, Jukka Jalonen analysoi ottelun jälkeen C Moren haastattelussa.

Jalonen painotti, että vaikka tulosta ei tulisi heti, oman tekemisen on jatkuttava kovalla tasolla, jos haluaa menestyä.

– Kärsivällisyys on iso asia näissä karkeloissa. Aina ei vaan mene niin kuin itse haluttaisiin, ei joukkue- eikä yksilötasolla. Jos liikaa tuskastuu ja turhautuu, se vaan kipsaa liikaa ja sitä alkaa ajattelemaan omaa toimintaa ja tekemistä liikaa, Jalonen niputti.