TAMPERE. Unkari piinasi perjantai-iltana Leijonia MM-kisoissa kahden erän ajan, mutta kolmannessa erässä ottelu repesi, kun Suomi onnistui peräti viidesti maalinteossa ja voitti kamppailun maalein 7-1.

Leijonien riveissä MM-debyyttinsä teki Waltteri Merelä, joka viiletti nelosketjussa Hannes Björnisen ja Marko Anttilan kanssa. Merelä oli tyytyväinen joukkueen tekemiseen päätöserässä.

– Tultiin päätöserään vähän eri ilmeellä. Peli rentoutui siitä kolmannesta maalista. Pelattiin kyllä todella hyvä kolmas erä. Kaikki lyötiin kyllä likoon, mutta eivät nämä pelit koskaan helppoja ole. Unkarilla oli hyviä pelaajia ja he olivat vahvoja kamppailemaan, Merelä kertoi heti ottelun päätyttyä.

Seuratasolla Tapparaa edustava Merelä pääsi iskemään debyytissään heti myös maalin kotiareenallaan, mikä lämmitti hyökkääjän mieltä.

– Tuntui hienolta! Kyllä täällä on aina hienoa tehdä maali. Ei tule kuitenkaan enää toiste tehtyä ensimmäistä MM-kisamaalia. Eikä sitä nuorena poikana osannut ehkä edes ajatella, että pelaisi joskus täällä, Merelä sanoi.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen