Aleksander Barkovista tuli torstain vastaisena yönä ensimmäinen suomalainen, joka on johdattanut kapteenin ominaisuudessa joukkueensa Stanley Cupin finaaleihin.

Asia varmistui Barkovin edustaman Florida Panthersin napattua neljännen voittonsa Carolina Hurricanesista itäisen konferenssin loppuottelusarjassa, tällä kertaa maalein 4-3. Panthers jatkaa matkaansa Stanley Cupin finaaleihin voitoin 4-0.

Panthersin avasumaalin syöttänyt Barkov oli isossa roolissa myös joukkueensa voitto-osumassa. Suomalaiskippari tarjoili ottelusarjan ykköstähti Matthew Tkachukin voittomaalin vain neljä sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Illan toisen maalinsa tehtaillut Tkachuk oli ratkaissut Panthersille jatkoaikavoitot kahdessa ottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa.

Vierasjoukkue Hurricanesin suomalaisista Teuvo Teräväinen iski ottelussa yhden maalin Jesperi Kotkaniemen esityöstä.

Ensimmäistä kertaa sitten kevään 1996 Stanley Cupin finaaleihin matkaava Panthers saa seuraavalla pudotuspelikierroksella vastaansa voittajan Vegas Golden Knightsin ja Dallas Starsin välisestä lännen loppuottelusarjasta. Vegas johtaa sarjaa tällä hetkellä voitoin 3-0.

Katso Panthersin ja Hurricanesin neljännen pelin huippuhetket alta löytyvältä videolta: