Yhdysvallat on varmistanut ensimmäisenä joukkueena paikkansa jääkiekon MM-kisojen välierissä.

Yhdysvallat kukisti torstaina pelatussa puolivälierässä Tshekin maalein 3-0. Yhdysvallat oli ottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli, eikä Tshekki saanut luotua edes montaa hyvää maalipaikkaa.

Voiton myötä Yhdysvallat pelaa lauantaina välierissä, mutta vastustaja ei ole vielä kirjoitushetkellä selvillä. Mikäli Saksa voittaa omassa puolivälierässään Sveitsin, niin Yhdysvallat ja Saksa kohtaavat toisensa välierissä.

Tshekille tappio tarkoittaa puolestaan kotimatkaa. Samalla päävalmentaja Kari Jalonen on potku-uhan alla, sillä joukkue tavoitteli MM-turnauksessa kirkkaimpia mitaleja. Tshekki isännöi myös ensi kevään MM-kisoja, mikä lisää painetta entisestään. Jalosen nykyinen sopimus kattaisi vielä kyseisen turnauksen.

Löydät MM-kisojen pudotuspeliparit, tulokset ja pistepörssin täältä.