Leijonien otteet toisissa peräkkäisissä jääkiekon MM-kotikisoissa keräsivät jälleen suomalaiskatsojat runsain joukoin tv:n ääreen.

MTV3- ja C More Sport 1 -kanavilta sekä C More -suoratoistopalvelusta otteluita, MM-kisastudioita sekä erikoislähetyksiä seurasi peräti 3,98 miljoonaa suomalaista, mikä on 70 prosenttia koko maan väestöstä.

Katsotuimmiksi otteluiksi nousivat alkulohkon Suomi–Ruotsi-kamppailu 15.5. sekä Kanada–Suomi-puolivälierä 25.5. Ruotsi-ottelua seurasi 2,3 miljoonaa suomalaista keskikatsojamäärän ollessa 1,5 miljoonaa. Leijonien MM-turnauksen päättänyttä puolivälierää puolestaan seurasi 2,3 miljoonaa suomalaista ja keskikatsojamäärä oli 1,4 miljoonaa.

Myös maailmanmestaruuden ratkeaminen kiinnosti. Sunnuntain Kanada–Saksa-finaalia seurasi 1,9 miljoonaa suomalaisia. Ottelun keskikatsojamäärä oli 960 000. 

– Jääkiekko yhdisti suomalaisia tänäkin keväänä. MTV on saanut jälleen välittää MM-kisojen tapahtumat ja on upeaa, että jopa neljä miljoonaa suomalaista seurasi turnauksen tapahtumia kanssamme, MTV:n Channels & Digital Consumption -yksikön johtaja Iina Eloranta iloitsee MTV:n tiedotteessa.