Nykyään Seattle Krakenin paidassa NHL:ssä maaleja mättävä Eeli Tolvanen, 24, muistelee Iltalehden haastattelussa satumaista kauttaan Helsingin Jokerien KHL-miehistössä.

Laitahyökkääjä nousi koko kansakunnan kaapin päälle kaudella 2017-18 – vain 18-vuotiaana. Nuorukainen iski 49 ottelussa 19+17=36 tehopistettä. Vain taivas oli rajana.

– Tulin Yhdysvaltojen juniorisarjasta pelaamaan Jokereihin. Paljon silloin puhuttiin mun roolista, että se (pelipaikka) pitää ansaita.

Sen Tolvanen totisesti teki. Mies iski KHL-debyytissään hattutempun vajaassa yhdeksässä minuutissa.

– Heti lähti homma kulkemaan. Ilotulitusta se oli. Kiva sitä on silloin tällöin muistella. Jukka Jalosen alaisuudessa sain harjoitella ja pelata. Päälle tuli vielä maajoukkuepelejä sillä kaudella. Se oli kyllä makeeta aikaa, Tolvanen muistelee.

Tolvanen ei kokenut valtavaa median kiinnostusta rasitteena, vaan lähinnä päinvastoin.

– Ei tuntunut missään vaiheessa, että julkisuutta tai hässäkkää olisi ollut liikaa. Nuorelle pojalle oli kivaakin olla mediassa. Jos olet paljon mediassa, niin joku asia on silloin onnistunut, hyökkääjä huomauttaa.

Nykyisin 1,45 miljoonaa dollaria kaudessa NHL:ssä tienaava Tolvanen iski viime kaudella Seattle Krakenille 48 peliin tehot 16+11=27. Pudotuspeleissä mies nakutti 14 pelissä kolme maalia ja kahdeksan tehopinnaa.