Tällä hetkellä jääkiekossa ei ole yhtään turnausta, johon kaikki maailman parhaat pelaajat pääsisivät osallistumaan. Pian näitä turnauksia saattaa olla kaksinkappalein.

Vuoden 2025 helmikuulle suunnitellaan World Cupia, jossa nähtäisiin kaikki maailman parhaat kiekkoilijat. Samalla NHL pohtii myös paluuta olympialaisiin.

– Eli jos järjestämme vuoden 2025 turnauksen, sitten on vuoden 2026 olympialaiset, vuonna 2028 World Cup, 2030 olympialaiset, 2032 World Cup ja niin edelleen. Se on tavoitteemme, kertoo NHL:n varakomissaari Bill Daly.

World Cupin formaattia ei ole vielä päätetty. Viimeksi turnauksessa nähtiin muun muassa pohjoisamerikkalaisten nuorten lupausten joukkue sekä Euroopan joukkue.

– Tavoite on tehdä turnauksesta kansainvälinen. Se tulee tietysti olemaan todella NHL-keskeinen pelaajapohjan suhteen, ehkä jopa kokonaan NHL-pohjainen. Jää nähtäväksi, mihin muotoon päädymme, mutta sitä me työstämme NHLPA:n kanssa, Daly kertoo.

Venäläispelaajien osallistuminen on yksi ratkaistavista asioista. IIHF on sulkenut Venäjän ja Valko-Venäjän ulos turnauksistaan. Kansainvälinen olympiakomitea on puolestaan sallinut venäläisurheilijoiden osallistumisen vuoden 2024 Pariisin olympialaisiin, mutta he eivät saa kantaa maatunnustaan. Tällainen vaihtoehto voisi toimia myös World Cupissa, johon NHL haluaa venäläispelaajansa mukaan.