Mestis-seura Joensuun Kiekko-Pojat on solminut yksivuotisen sopimuksen tshekkipuolustaja Martin Böhmin kanssa. Samassa yhteydessä JoKP kertoo Instagramissa, että aiemmin joukkueeseen hankittu ukrainalaispuolustaja Jevgeni Ratushnyi ei sittenkään saavu joukkueeseen.

20-vuotias Böhm pelasi viime kaudella kotimaassaan HC Sparta Prahan U20-joukkueessa. Hän tehtaili 44 runkosarjaotteluun tehopisteet 7+29=36 ja 13 pudotuspeliin pisteet 1+14. Hän pelasi myöskin Sparta Prahan edustusjoukkueen riveissä yhden ottelun.

22-vuotiaan Ratushnyin siirron peruuntuminen liittyy sotaan ja siihen linkittyviin säädöksiin.

– Meidän oli pakko reagoida viime viikonlopulla tilanteeseen, kun ei ollut mitään varmuutta Ukrainan sodan vuoksi että milloin Ratushnyi olisi päässyt maasta pois. Siellä on tilanne ja Ukrainan lait muuttuneet kokoajan hankalammaksi ja me emme enää voineet odottaa, kertoo JoKP:n manageri Jaakko Lipponen.

Näin ollen Böhm hankittiin Joensuuhun Ratushnyin tilalle. JoKP:n päävalmentaja Simo Karjalainen hehkutti uutta hankintaa.

– Martin liikkuu hyvin, mikä mahdollistaa aktiivisen pelaamisen. Lisäksi hän on hyvä joukkuepelaaja, mikä meille iso arvo.