Jääkiekkoasiantuntija Ismo Lehkonen ottaa tuoreessa Kalju Corner -podcastin jaksossa kantaa usein fanien ja median toimesta väheksyttyyn EHT-kiertueeseen.

Euro Hockey Tourista on muodostunut siihen osallistuville maille erinomainen tilaisuus testata Euroopan sarjoissa pelaavia pelaajia arvokisoja silmällä pitäen. Sen pelillistä antia sekä merkitystä faneille on kuitenkin usein pidetty pienenä.

Lehkonen on asiasta täysin toista mieltä. Hän ottaa esimerkiksi viikonloppuna pelatun Karjala-turnauksen annin.

– Se on ihan jonninjoutavaa paskapuhetta, pehmeetä sellaista. Ensinnäkin, 12 000 ihmistä kokoontui Nokia Arenalle isänpäivänä katsomaan Suomi-Ruotsi-peliä. Siellä oli hyvä pössis päällä, mediaa ja scoutteja paljon paikalla. Leijonafanien kokoontuminen ympäri Suomea, Lehkonen muistuttaa.

Myös pelaajien kehitykselle maajoukkuepeleillä on Lehkosen mielestä valtava merkitys.

– Sitten kun puhutaan pelaajien kehityksen kannalta, niin kyllähän nämä pelit on ihan eri taso kuin esimerkiksi Liiga-pelaaminen. Kaikki kuusi ensikertalaista totesivat ihan konkreettisesti, että paljon on vielä töitä tehtävänä, että musta tulee Euroopan tasolla kärkipelaaja. Pääset päivittämään sen sun oman tason huippupelaajia vastaan, Lehkonen näkee.

Voit kuunnella uusimman Kalju Corner -jakson täältä.