Columbus Blue Jacketsin kausi NHL:ssä on alkanut karmealla tavalla, minkä myötä joukkue on tipahtanut jo huolestuttavan kauas pudotuspelipaikasta.

Ismo Lehkonen näkee suurimpana syynä Blue Jacketsin kyykkäämiseen kahden joukkueen kärkihyökkääjän, Johnny Gaudreaun sekä Patrik Laineen vaisun alkukauden.

– Ne roikkuu kyllä peleissä mukana, mutta ne löytää silti tiet ja keinot hävitä niitä pelejä. Kun ajatellaan tätä kaksikkoa Gaudreau ja Laine, niin ne on jääneet nyt karmealle takamatkalle. Kiistaton tosiasia on se, että näiden kallispalkkaisten jätkien pitää tehdä se puolitoista maalia peliä kohti, jotta se auttaa Columbusta voittamaan, Lehkonen muistuttaa Urheilucastissa.

– Sitten kun pakkasta tulee aina sieltä täältä 5 vs 5 -pelissä, niin kyllä katseet kiinnittyy aika pitkälti tähän kaksikkoon.

Laineelta on Lehkosen mukaan syytä odottaa hurjaa parannusta pelkästään jo massiivisen tilipussin vuoksi. Suomalainen tienaa tästä kaudesta 9,1 miljoonaa dollaria.

– Kyllä mä näen Laineen edelleen pelaajana, joka pystyy eroja tekemään, mutta monttu on aika syvä. Nyt pitää tulla esille tehojen muodossa. Tilipussi on aika kova, niin sitten pitää myös siihen huutoon vastata. Nyt on 60 peliä jäljellä ja aletaan vetää niitä raskaita vaiheita, niin silloin näiden isojen poikien pitää olla niitä erojen tekijöitä, Lehkonen vaatii.

Blue Jackets on napannut viimeisestä 12 ottelustaan ainoastaan yhden voiton.