HELSINKI. Leijonissa nähdään miesten tasolla kuusi ensikertalaista Sveitsin EHT-turnauksessa: puolustajat Otto Latvala, Atro Leppänen, Ruben Rafkin ja Tobias Winberg sekä hyökkääjät Arttu Hyry ja Juuso Mäenpää.

Pelaajista Leppänen on tehnyt muutamassa vuodessa valtavan harppauksen. Vielä kaudella 2018-19 Leppänen pelasi Kakkosdivisioonassa. Tie vei Mestikseen, jossa todellinen läpimurto tuli viime kaudella Kiekko-Espoon paidassa. Leppänen iski pakin paikalta peräti 58 pistettä 51 ottelussa.

– Leppänen on pelannut aika alhaisissa sarjoissa ennen kuin meni Mestikseen. Viime kausi oli aika huikea Espoossa. Kun pakki tekee yli pisteen per peli, siinä on oltava jotain spesiaalia, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi mediatilaisuudessa.

Täksi kaudeksi Leppänen siirtyi Liigaan Vaasan Sportin paitaan. Vastuuta ja pisteitä on edelleen tullut mukavaan tahtiin.

– Leppänen osoitti heti, että pystyy pelaamaan Liigassa. Pystyy tekemään muutakin kuin hyökkäämään, pystyy myös puolustamaan. On ollut sillä tavalla erittäin positiivinen yllätys.

– Aina sitä tuolla taustalla miettii, pystyykö pelaamaan Liiga-pelejä ja pystyykö valmentaja luotettavasti hänet kentälle heittämään. Mutta peliaika kun on siellä 23 minuutissa per peli, niin ainakin Sportin valmentajat luottavat.

Ensikertalaisista Rafkin on hieman erilainen verrattuna Leppäseen. Hampaitakin on katkennut eikä Rafkin ole jättänyt peliä kesken.

– Sehän kertoo Rafkinin luonteesta, taisi tulla vielä takaisin siihen peliin, vaikka hampaita meni ja varmaan kipujakin oli. Luonnepelaaja ja kova taistelija, soturi, Jalonen sanoi.

– Monipuolinen pelaaja, pystyy pelaamaan yli- ja alivoimaa. Ja on vielä kohtuu nuori. Sillä tavalla mielenkiintoinen pelaaja, mennyt koko ajan eteenpäin kokonaisvaltaisessa pelaamisessa ja liikkumisessa.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS