Carolina Hurricanesin uskotaan metsästävän tolppien väliin uutta vahvistusta.

The Athletic -sivuston toimittaja Jesse Granger kertoo, että Hurricanesin tähtäimessä saattaa olla San Jose Sharksin suomalaisvahti Kaapo Kähkönen.

– Hurricanes harvemmin tekee itsestäänselviä vaihtokauppoja. Jos he jatkavat samaa kaavaa, niin Sharksin Kaapo Kähkönen voisi olla sopiva hankinta, Granger sanoo.

Hurricanesin maalivahtien torjuntaprosentti on tällä hetkellä NHL:n huonoin. Joukkueen ykkösvahti Frederik Andersen on ollut sivussa loukkaantumisen takia, eivätkä varavahdit Antti Raanta ja Pjotr Kotshetkov ole pystyneet paikkaamaan toivotulla tasolla.

– Hurricanes on antanut tällä kaudella NHL:ssä vastustajalle vähiten laukauksia (25,04) ja maalipaikkoja (23,2) 60 minuuttia kohden. He puolustavat NHL:n parhaiten, mutta eivät saa tarvittavia torjuntoja, Granger taustoitti Hurricanesin tilannetta.

Kähkönen on puolestaan pelannut NHL:n pohjasakkaan lukeutuvan Sharksin riveissä kelvollisesti. 27-vuotias helsinkiläinen on torjunut 3,3 maalia enemmän, kuin odottama kertoo. Hänen torjuntaprosenttinsa on kymmenessä ottelussa 89,6%.

– Sharksilla on mennyt asiat huonosti tällä kaudella, mutta maalivahteja siitä ei voi syyttää. Kähkönen ja MacKenzie Blackwood ovat torjuneet yli maaliodottaman, vaikka he pelaavat historiallisen huonon puolustuksen takana. Kähkönen on kehittänyt tekniikkaansa kesäkaudella ja hän näyttää paljon kompaktimmalta maalinsuulla. Terveen ja atleettisen maalivahdin lisääminen Raannan ja Kotshetkovin avuksi voisi olla järkevä päätös, Granger uskoo.

Kähkösen nykyinen 2,75 miljoonan dollarin palkan takaava sopimus päättyy ensi kesänä.