Kärpät on hankkinut vahvistuksen maalivahtiosastolleen. Seura on lainannut maalivahti Tomi Karhusen kuukauden mittaisella vuokrasopimuksella HIFK:sta.

Karhunen on Oulussa tuttu mies. Hän pelasi kärppäorganisaatiossa vuodet 2009-15. Tuona aikana Karhunen voitti kaksi Suomen mestaruutta.

Tällä kaudella Karhunen on jäänyt olemattomalle vastuulle Helsingissä. Niko Hovinen ja Roope Taponen ovat jakaneet torjuntavastuuta, ja alkukauden loukkaantuneena olleelle Karhuselle ei ole otteluita tullut vielä ainuttakaan.

Uudelle maalivahtivahvistukselle tuli tarvetta, kun Niklas Kokko suuntaa Nuorten Leijonien mukana nuorten MM-kisoihin vuoden vaihteessa. Kokko on pelannut tällä kaudella kymmenen ottelua Kärpissä torjuntaprosentilla 90,6.

– Hienoa saada kokenut tuuraaja, joka tietää talon tavat. Tomi pystyy auttamaan meitä seuraavien pelien aikana ja on mukana joukkueen harjoitteluvahvuudessa jo heti tänään maanantaina, kommentoi Kärppien maalivahtivalmentaja Ari Hilli.

Viime kaudella Karhunen pelasi yhden Liiga-ottelun HIFK:ssa torjuntaprosentilla 88,2. Lisäksi hän torjui kuusi ottelua SHL:ssä torjuntaprosentilla 82,6.

LUE MYÖS: Pelicansille valtava takaisku: pahin mahdollinen skenaario toteutui