St. Louis Bluesin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen on noussut kaikessa hiljaisuudessa yllättävän NHL-tilaston piikkipaikalle.

Kaikki tuntevat Kapasen huippunopeana luistelijana, mutta tuskin moni uskoisi hänen olevan myös NHL:ssä kovimpaa laukova hyökkääjä.

NHL Edge -tilastopalvelun mukaan Kapanen on laukonut tällä kaudella jopa 101,36 mailia tunnissa eli 163 kilometriä tunnissa lähteneen kudin. Lukema on kovempi, kuin kellään muulla NHL-hyökkääjällä.

Kapasta kovempaa on laukonut kolme puolustajaa: Radko Gudas, Erik Karlsson ja Travis Sanheim. Anaheim Ducksin puolustajajärkle Gudas on tulittanut NHL-kauden kovimman laukauksen, joka lähti 101,69 mailia tunnissa (163,6km/h).

Kapanen jättää silti hirmukudillaan taaksensa muun muassa NHL:n tunnetut pommikoneet kuten Aleksandr Ovetshkinin, Patrik Laineen ja Tage Thompsonin.

Ovetshkin ja Laine ovat laukoneet tällä kaudella 98 mailia tunnissa lähteneet (n. 157km/h) vedot, jotka oikeuttavat hyökkääjien taulukossa sijoille 6. ja 7. Thompson puolestaan on Kapasen ohella ainut 100 mailia tunnissa (n. 161km/h) lukeman ylittänyt hyökkääjä.

Kapasen kohdalla tulinen laukaus ei ole kuitenkaan vielä tuottanut hedelmää, sillä suomalainen on tällä hetkellä karmeassa 16 NHL-ottelun mittaisessa maalittomassa putkessa. 27-vuotias hyökkääjä on tehnyt tällä kaudella 30 ottelussa vain kolme maalia.