Liiga-hakemuksen ensi kaudeksi jättäneen Mestis-seura TUTO Hockeyn tulevien kausien päävalmentajakuvioihin saatiin selvyys perjantaina.

Turkulaisseura tiedotti käyttäneensä ensimmäistä kauttaan seuraa valmentavan Jonne Virtasen sopimukseen kirjatun option kahdesta tulevasta kaudesta. Virtanen jatkaa TUTOn peräsimessä ainakin kevääseen 2026 asti.

– Kehittyvä ja intohimoisesti eteenpäin pyrkivä organisaatio tarvitsee samanlaisen arvomaailman ja tavoitteellisuuden omaavan valmentajan. Pelaajien rekrytoinnissa kartoitamme pelaajien taustoja laajasti, sillä tiedämme millaisia ihmisiä pukukoppiin ja joukkueeseen haluamme.

– Sama pätee myös valmennukseen ja haluammekin olla pelaajille vetovoimainen organisaatio, jossa pelaajilla on aito mahdollisuus kehittyä ja voida hyvin, seuran urheilukoordinaattori Jouni Virpiö perustelee Virtasen jatkoa seuran tiedotteessa.

– Jonne Virtanen on tavoitteellinen, intohimoisesti jääkiekkoa hengittävä ja inhimillinen valmentaja, joka jakaa seuran kanssa saman tavoitteellisuuden ja intohimon kehittyä. Jonne on ottanut valmentajana kehitysaskeleita kauden edetessä ja uskomme kehityksen jatkuvan jokaisena päivänä myös tulevaisuudessa, Virpiö jatkaa.

TUTO on noussut otsikoihin viime aikoina turkulaisten jätettyä yllättäen Liiga-hakemuksensa lisenssikomitean käsiteltäväksi. Seura ei kuitenkaan läpäissyt lisenssikomitean Liigaan nousemiseen vaadittavia ehtoja.