Nuoret Leijonat päätti urakkansa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen alkulohkovaiheessa upeaan 5-4-voittoon Ruotsista. Ottelu ratkesi vasta voittolaukauskilpailussa.

Suomi aloitti ottelun vakuuttavasti. Tilanne oli avauserän jälkeen hieman yllättäen 2-0, kun maalinteossa onnistuivat Tommi Männistö ja Lenni Hämeenaho.

Toisessa erässä Ruotsi heräsi kuitenkin kamppailuun – ja Suomella oli välillä vaikeuksia pysyä kyydissä mukana. Ruotsi teki erässä peräti neljä osumaa, kun Isac BornJonathan LekkerimäkiTheo Lindstein ja Filip Bystedt onnistuivat maalinteossa.

Myös Nuoret Leijonat onnistui toisessa erässä kertaalleen maalinteossa, kun Kasper Halttunen vastasi joukkueen kolmannesta maalista.

Kolmannessa erässä nähtiin puolestaan vain yksi osuma, kun Jani Nyman toi Suomen tasoihin vain alle kaksi minuuttia ennen summerin päätöstä.

Jatkoajalla ei maaleja nähty, joten voittajaa haettiin voittolaukauskilpailusta, jossa ratkaisijaksi nousi Nyman.

Suomen osalta MM-turnaus jatkuu seuraavaksi tiistaina puolivälierissä. Nuorten Leijonien lohkosijoitus on kolmas tai neljäs – riippuen siitä – voittaako Saksa Kanadan varsinaisella peliajalla. Mikäli ei, niin Nuoret Leijonat on lohkonsa kolmas ja kohtaa puolivälierissä Slovakian. Lohkonelosena vastaan tulisi Yhdysvallat.

Löydät U20-MM-kisojen otteluohjelman, lohkotilanteet ja tulokset painamalla tästä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Suomi päättää alkulohkonsa makeaan voittoon! Tästä hyvä lähteä juhlimaan vuoden päättymistä ja fiilistelemään ottelua maalikoosteen muodossa. 😎