Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue eli Pikkuleijonat pelasi viime viikolla viimeisen turnauksensa ennen huhti-toukokuussa Espoossa ja Vantaalla pelattavia MM-kotikisoja. Viime viikon turnaus pelattiin Yhdysvalloissa Plymouthissa.

Turnaus sujui Pikkuleijonien osalta mollivoittoisesti. Neljästä pelaamastaan ottelusta Suomi onnistui voittamaan vain yhden.

Pikkuleijonat hävisi turnauksen avausottelunsa Ruotsille jatkoajan jälkeen 5-6. Pikkuleijonien maalintekijöinä kunnostautuivat kahdesti osunut Joona Saarelainen, Aatos Koivu, Daniel Nieminen sekä Juho Keinänen.

Tappioita oli tarjolla myös kahdesta seuraavasta pelistä. Ensin Yhdysvallat oli parempi lukemin 5-2 ja sen jälkeen Tshekki nollasi Suomen luvuin 5-0. Yhdysvaltoja vastaan Suomelta maalinteossa onnistuivat Keinänen ja Saarelainen.

Suomen ainoa voitto tuli Sveitsiä vastaan turnauksen päätöskamppailusta lukemin 5-1. Kyseisessä ottelussa Saarelainen iski hattutempun, minkä lisäksi maalintekijöinä kunnostautuivat Anton Kettunen ja Kasper Pikkarainen.

Alle 18-vuotiaiden MM-kisat pelataan 24.4.-5.5. välisenä aikana.

LUE MYÖS