SaiPan urheilujohtaja Harri Aho paljastaa seuran tiedotteessa Liiga-jumbon valmistautuvan ensi kauteen vielä kuluvaakin sesonkia pienemmällä pelaajabudjetilla.

Pahoissa talousvaikeuksissa oleva lappeenrantalaisseura joutunee karsimaan muutaman satatuhatta euroa tämän kauden pelaajabudjetistaan, joka oli hieman alle kaksi miljoonaa euroa.

– Tällä hetkellä ensi vuoden joukkuetta on rakennettu 1,5 miljoonan euron pelaajabudjetilla. Kun osakeanti saadaan maaliin, niin tiedetään millaisilla resursseilla toimintaa tullaan harjoittamaan, niin voimme tarkentaa pelaajabudjetin lopullisen tason, Aho paljastaa.

Vertailun vuoksi Kärpät, Tappara, HIFK ja Ilves lähtivät kuluvaan kauteen reilusti yli kolmen miljoonan euron pelaajabudjeteilla. SaiPan lisäksi vain HPK ja Sport lähtivät kauteen alle kahden miljoonan euron joukkueilla.

– Olemme saaneet kiinnitettyä jo tässä kohtaa hyvissä ajoin ensi kaudelle parhaita tämän kauden onnistujia (esim. Janne Naukkarinen), mutta toki joukkueen rakennuksessa on paljon työtä vielä myös kauden jälkeen.

– Hyökkäykseen ja kärkeen paikkojen täyttäminen sekä toisen maalivahtipaikan ja puolustuspaikan täyttäminen ovat työnalla. Niin pelaajiston kuin myös valmennustiimin osalta käydään tarkkaa analyysia kuluvan kauden jälkeen, Aho listaa.

Liigassa selvällä erolla jumbopaikkaa hallussaan pitävä SaiPa myi tammikuun lopulla pois käytännössä kaikki seuraan hankitut ulkomaalaisvahvistuksensa.

LUE MYÖS: