KHL-Jokereiden keulahahmona mediassa sekä keskustelupalstoilla valtavan määrän kuraa päälleen saanut Jari Kurri on poistunut sittemmin täysin julkisuudesta.

Nyt entinen NHL-legenda on viimein avannut KHL-vuosiaan Jokereissa. Kurri myöntää kohtelunsa ottaneen koville. Väärinkäsityksiä oli kiekkolegendan mukaan liikkeellä paljon.

– Ehkä tämä Venäjä-yhteys. Kaikki päätökset on tehty ihan itsenäisesti Suomessa, ja jääkiekon ehdoilla. Ei meitä kukaan ole ohjaillut missään vaiheessa. Olemme antaneet mahdollisuuden kehittää pelaajia ja jääkiekkoa, Kurri väittää MTV:lle antamassaan haastattelussa.

– Media painosti, ja kun olet yksin siinä ja otat vastaan, olet aika yksin. Ei ole oikeastaan mitään työkaluja vastata mihinkään. Se meni mun mielestä vähän överiksi. Ymmärrän kuitenkin sen tilanteen, että oli helppo syyllistää.

Kurri muistuttaa seurajohdon tehneen sodan sytyttyä päätöksiä sen hetkisten tietojen pohjalta.

– Jälkeenpäin on helppo viisastella. Se oli sitä aikaa, ja yhtäkkiä maailma muuttui. Me teimme päätöksiä sen mukaan, mitä pystyimme, ja reagoimme kaikkiin asioihin niin kuin piti ja oikealla tavalla. Me emme siitä lipsuneet millään tavalla, Kurri muistelee.

LUE MYÖS: