KalPa järjesti Liigan pudotuspeleissä melkoisen sensaation. Joukkue voitti Ilveksen viidennessä puolivälieräottelussa lukemin 4-2 ja eteni ensimmäisenä joukkueena välieriin otteluvoitoin 4-1.

Ilves sai viidenteen otteluun unelma-alun Petr Kodytekin ensimmäisen minuutin maalilla. KalPa nousi kuitenkin nopeasti johtoon Jaakko Lantan ja Oliver Kapasen maaleilla.

Toisessa erässä Ilves tasoitti Ville Meskasen osumalla. Tämän jälkeen maalinteossa onnistui enää KalPa, kun Jaakko Rissanen ja toisen kerran osunut Lantta tekivät hieman yli minuutin sisään maalit, jotka siivittivät KalPan lopulta ottelun voittoon saakka.

Ilvekselle putoaminen tässä vaiheessa on järisyttävä pettymys, nimittäin joukkue lähti tähän kauteen yhtenä suurimmista mestarisuosikeista. KalPa sen sijaan osoitti, että ennakkoasetelmat ovat vain ennakkoasetelmia ja paineli tylysti Ilveksen yli neljän parhaan joukkoon.