Slovakialaishyökkääjä Kristian Pospisil, 27, on edustanut maataan MM-kisoissa 2021 ja 2022 sekä olympialaisissa 2022. Tämän kevään MM-turnauksessa häntä ei kuitenkaan nähdä.

Edellisellä MM-kisareissullaan, Suomessa vuonna 2022, Pospisil pelasi viisi ottelua, joissa hän iski yhden maalin. Hänen turnauksensa kuitenkin päättyi yllättäen jo viidennessä alkulohkopelissä Kazakstania vastaan eikä häntä nähty enää kokoonpanossa Slovakian kolmessa jäljellä olleessa ottelussa.

Kazakstan-ottelussa Pospisil otti kaksi kohtalokasta jäähyä, joiden molempien aikana Kazakstan iski maalin. Tämän jälkeen Slovakian päävalmentaja Craig Ramsay penkitti Pospisilin eikä miestä ole sen jälkeen nähty maajoukkueen riveissä.

Konflikti Ramsayn ja Pospisilin välillä on edelleen päällä. Ramsaylta kysyttiin, onko Pospisil osa Slovakian MM-joukkuetta tänä keväänä.

– En usko, että näemme häntä täällä, kuului Ramsayn vastaus Novy Cas -sivuston mukaan.

– Sanotaan vaikka, että minulla oli ongelmia hänen kanssaan MM-kisoissa. En halua keskustella siitä enempää, Ramsay lisäsi.

Edelliset puolitoista kautta Pospisil on pelannut Tshekin pääsarjassa HC Kometa Brnon joukkueessa, jossa hän tehtaili kuluneella kaudella 48 otteluun tehopisteet 17+18=35. Pospisililla on sopimus seuran kanssa kevääseen 2027 asti.

Pospisil on tuttu nimi Liigasta, jossa hän pelasi Lukon riveissä vuosina 2019-22 sekä SaiPan paidassa kaudella 2022-23. Hän voitti Lukossa Suomen mestaruuden keväällä 2021.

LUE MYÖS