Leijonat kohtaa MM-kisojen avausottelussaan Tshekin. Ottelu alkaa Prahassa kello 21.20.

Isäntämaana Tshekki on saanut luonnollisesti useita vahvistuksia NHL:stä kotikisoihinsa. Esittelemme tässä artikkelissa joukkueen kolme vaarallisinta pelaajaa.

Ondrej Palat, hyökkääjä

Laitahyökkääjä Ondrej Palat on Tshekin joukkueen ykköstähti. Viime kaudet NHL:ssä ovat olleet vaikeita, mutta Palat on näyttänyt, mihin hän tiukassa paikassa pystyy johdatettuaan Tampa Bay Lightningin kahteen mestaruuteen. Jälkimmäisenä vuonna hän pelasi pudotuspelit lähes piste-per-peli -tahdissa. Palat on vahva vääntäjä, ja hän tulee varmasti aiheuttamaan harmia Leijonille maalin edessä.

Radko Gudas, puolustaja

Radko Gudas ei ole Tshekin taitavampia tai valovoimaisimpia yksilöitä. 94-kiloinen puolustaja on kuitenkin valtava fyysinen pelote, ja hänet tunnetaan painavista ja toisinaan vaarallisista taklauksistaan. Kun Tshekki pelaa avausotteluaan kotiyleisönsä edessä, voi Gudasin odottaa vetävän jokaisen taklauksen loppuun. Tällä kaudella puolustaja keräsi NHL:ssä 66 otteluun 128 jäähyminuuttia, joka on hänen uusi ennätyksensä.

Maalivahtiosasto

Tshekin maalivahtiosasto on niin tasainen, ettei vielä tiedä, kuka nousee ykkösvahdiksi tai aloittaa ensimmäisen pelin. Joukkueessa on kolme NHL-ykkösvahtia: Anaheim Ducksin Lukas Dostal, Chicago Blackhawksin Petr Mrazek sekä Arizona Coyotesin Karel Vejmelka. Dostal on porukan lupaavin nimi, mutta parhaiten tällä kaudella NHL:ssä koppi tarttui Mrazekilla.

LUE MYÖS