Leijonien urakka jääkiekon MM-kisoissa käynnistyi perjantai-iltana 0-1-voittolaukaustappiolla kisaisäntä Tshekkiä vastaan.

Tshekki ja Suomi tarjoilivat katsojille todellisen jännitysnäytelmän, jossa ei maaleilla mässäilty, vaan molemmat joukkueet keskittyivät puolustamaan tarkasti.

Ottelun avauserässä Tshekki oli selvästi niskan päällä, mutta Leijonien maalilla Harri Säteri piti huolen, ettei omissa soi. Suomi ei sen sijaan saanut erässä aikaan kuin yhden laukauksen kohti Lukas Dostalin maalia.

Toisessa erässä Leijonat pääsi peliin paremmin mukaan, mutta maalipaikat olivat silti yhä tiukassa. Tshekki sai erässä kiekon kertaalleen maaliin Ondrej Palatin toimesta, mutta Leijonien valmennus haastoi maalin onnistuneesti. Videotarkistuksen jälkeen osuma hylättiin maalivahdin häirinnän takia.

Saku Mäenalanen loukkaantui

Kolmannessa erässä Leijonat alkoi pääsemään paremmin maalipaikoille. Lähimpänä maalintekoa oli Mikael Granlund, joka laukoi kiekon ylärimaan. Myös Juha Jääskällä oli yksi hyvä paikka, mutta laukaus suuntautui liikaa kohti Dostalia.

Leijonat sai kolmannessa erässä myös ikäviä uutisia, kun Saku Mäenalanen kaatui Radko Gudasin ruman tempun seurauksena olkapää edellä päin laitaa, eikä hyökkääjä pystynyt jatkamaan ottelua.

Varsinaisella peliajalla ei maaleja nähty, joten voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta, jossa molemmat joukkueet saivat luotua hyviä maalipaikkoja, mutta huippuvireiset Säteri ja Dostal eivät olleet ohitettavissa.

Lopulta ottelun voittajaa lähdettiin hakemaan voittolaukauskilpailusta, jossa kamppailun ratkaisijaksi nousi Ondrej Kase. Näin ollen Tshekki nappasi kaksi pistettä ja Suomi yhden.

Leijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavan kerran sunnuntaina. Löydät kisojen otteluohjelman kokonaisuudessaan täältä.

Roman Cervenka blows the roof off the building.💥 @czehockey wins in the shootouts.🇨🇿 #MensWorlds #CZEFIN

LUE MYÖS