PRAHA. Leijonissa vietetään tänään synttäreitä. Konsta Helenius täyttää 18 vuotta.

– Laulut siihen ja ei oikein muuta, Helenius kommentoi saamiaan huomionosoituksia joukkueelta.

Tähän väliin ääneen päästetään Jesse Puljujärvi, jolta kysyin, onko jotain juhlintaa luvassa.

– Meni myöhäseen eilen, mutta jotakin olisi hyvä keksiä.

Paluu Heleniukseen. Mikä olisikaan voinut olla parempi lahja kuin tieto siitä, että nuorukainen nostetaan katsomosta suoraan ykkösketjun keskushyökkääjäksi.

– Kyllähän se tuntui kivalta, kun katsoi, että on ykkösen keskellä ja siinä [Mikael] Granlund ja [Valtteri] Puustinen laidoilla. Kivat fiilikset oli, Helenius sanoi.

Heleniukselta kysyttiin, onko tämä yksi parhaista synttärilahjoista.

– Menee varmaan aika kärkikahinoihin.

Entäs ne muut kärkilahjat?

– Jotain mailoja tai joku pleikkari.

Heleniuksen ensimmäinen ottelu on sunnuntaina äitienpäivänä Iso-Britanniaa vastaan. Siinäkin on jotain erityistä, sillä Heleniuksen vanhemmat ovat tulossa katsomaan ottelua.

– Vähän erilainen äitienpäivä. Vanhemmat katsomossa, niin ehkä se käy niillekin, että tällainen äitienpäivä tällä kertaa, Helenius sanoi.

– Kyllähän [äitienpäivänä] äitiä muistetaan. Äiti on tehnyt paljon duunia minunkin eteeni. Aina ollut ruokaa pöydässä sun muuta. Isot kiitokset äidille ja iskälle. Molemmat ovat mahdollistaneet sen, että olen tässä pisteessä tällä hetkellä.

Helenius tunnetaan hyvänä hyökkäyspään pelaajana. Näin hän kuvailee itse itseään:

– Vikkelä pelaaja. Hyvä luistelemaan ja hyvä kiekon kanssa. Voittava pelaaja. Persoonana äänekäs ja villi. Jos lähtee laukalle kavereiden kanssa, juttua lentää sun muuta, Helenius sanoi.

– Kyllä sitä haluaa näyttää, millainen pelaaja on. Haluaa näyttää, että pystyy pelaamaan.

– En ainakaan vielä tunne mitään paineita, mutta ehkä siinä kun kiekko tippuu, on perhosia vatsan pohjassa. Mutta yleensä minulle on sanottu, että ei se peli jännittämällä parane.

Vaikka Helenius itsekin nosti itsestään esiin hyökkäyspelin puolen, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen on sitä mieltä, että Helenius pelaa korkealla tasolla molempiin suuntiin.

– Aika usein tuntuu, että kaverit pelaavat hyökkäyspelin kautta, mutta tämä [kaveri] on ihan eri maata. Todella hyvä puolustamaan ja älykäs pelaaja, Jalonen sanoi.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS