Leijonien taival MM-kisoissa jatkuu maanantaina ottelulla Norjaa vastaan. Edellisessä ottelussa Suomi sai kunnolla maalihanat auki ja jyräsi 8-0 voittoon Iso-Britanniasta.

Norja-otteluun Suomi lähtee luonnollisesti isona ennakkosuosikkina. Ylimielisyyteen ei kuitenkaan ole varaa, sillä vastustajalta löytyy rosteristaan myös kovia tekijöitä, joita esittelemme tässä artikkelissa.

Mats Zuccarello, hyökkääjä

Mats Zuccarello olisi kova vahvistus mille tahansa maalle. NHL:ssä pienikokoinen laituri iski Minnesota Wildille 69 otteluun tehot 12+51=63. Zuccarello on saanut myös vahvan startin MM-kisoile, kun hän on kahteen ensimmäiseen otteluun saalistanut tehot 0+3. Syntyykö ensimmäinen maali Suomea vastaan?

Patrick Thoresen, hyökkääjä

Patrick Thoresen on yksi Norjan jääkiekon suurimmista legendoista. 40-vuotias konkari teki pitkän uran KHL:ssä ollen yksi sarjan parhaista pelaajista kaudesta toiseen. Viime vuodet hän on pelannut Norjan pääsarjassa. Jalka ei ehkä liiku enää entiseen malliin, mutta silti hän on ollut jälleen kovassa vedossa MM-jäillä. Kahteen otteluun hän on kerännyt tehot 0+3.

Jonas Arntzen, maalivahti

Jonas Arntzen nappaa tänä vuonna todennäköisesti Norjan ykkösvahdin paikan viimein itselleen. Hän pelasi vahvan runkosarjan Örebron riveissä Ruotsin pääsarjassa kirjaten torjuntaprosentin 91,3. Avausottelussa Sveitsiä vastaan Arntzen teki parhaansa ja torjui 35 kertaa, mutta joutui antautumaan viidesti. Torjuntamäärä voi jälleen tänään nousta koviin lukemiin, jos Suomi jatkaa siitä, mihin brittejä vastaan jäi.