PRAHA. Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen oli kohtuullisen tyytyväinen joukkueensa esitykseen Norjaa vastaan. Leijonien kolmas MM-kisojen ottelu päättyi 4-1-voittoon.

Tehoja löytyi tällä kertaa kakkos- ja kolmosketjuista. Ykkösketjusta sen sijaan tehoja ei tahdo löytyä kirveelläkään. Se on pantu merkille niin valmennusjohdossa, mediassa kuin kotikatsomoissakin.

– Pojat ei oikein pysy kiekossa. Ovatko vähän etäällä toisistaan? Ei se vain oikein toimi. Varmaan hekin ovat sen huomanneet, ja kaikki muutkin ovat sen huomanneet. Pitää miettiä, pitääkö tehdä jotain muutoksia, vai mitä tehdään. Ei se sillä tavalla toimi kuin muilla, Jalonen sanoi pelin jälkeen.

– Ehkä siihen on sellainen syy, että siellä pitää tehdä enemmän hommia.

– On selvää, että [ykkösketjussa] ei ole ihan sellaista yhteistä säveltä löytynyt, että kiekko liikkuisi, oltaisiin nopeasti auttamassa ja kaksi-kolme äijää lähellä niin kuin näissä peleissä pitää olla.

– Pitää katsoa uudestaan vähän peliä nauhalta ja sitten miettiä, mitä miksauksia ehkä tehdään. Onneksi meillä on aikaa vielä.

Pientä miksausta Jalonen teki jo pelin aikana, kun hän penkitti ykkösen keskellä aloittaneen Konsta Heleniuksen. Pelin jälkeen Helenius myönsi pelin jälkeen, ettei ratkaisu tuntunut kivalta. Jalonen puolestaan kommentoi tilannetta lyhyesti:

– [Helenius] oli vähän vaisu tänään, ei ollut ihan parhaimmillaan, Jalonen sanoi.

Leijonien muihin ketjuihin Jalonen on sen sijaan ollut melko tyytyväinen.

– Kyllä, aika hyvin toimii. Esimerkiksi nelosketjumme oli tänään todella hyvä maalipaikkojen luomisen suhteen. Vähän tehoton kylläkin, Jalonen sanoi.

Tehottomuus on asia, joka aiheuttaa Jaloselle tällä hetkellä harmaita hiuksia.

– Jos jotain voi vähän moittia, niin kyllähän pitäisi laittaa kiekko verkkoon muutaman kerran enemmän. Se tuossa vähän mietityttää, että meneekö ne one-timerit yläkulmaan vai jäätä pitkin. Siinä on pelaajallakin vähän skarppaamisen paikka, Jalonen sanoi.

– Paikka kun tulee, niin pitää panna kiekko sellaiseen paikkaan, että se voi joskus mennä sisään. Se on ainoa sellainen. Kaikki muut asiat ovat mielestäni ihan kohdillaan.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS