PRAHA. Leijonat nähdään MM-kisoissa jälleen hieman uusitussa ryhmityksessä.

Suomi kohtaa Itävallan torstaina, ja kokoonpanoon nousee nyt Patrik Puistola. Ykkösketjussa Jere Innala korvaa Konsta Heleniuksen, joka putoaa tyystin kokoonpanon ulkopuolelle. Toinen katsomokomennuksen saava on Pekka Jormakka.

Keskiviikon harjoituksissa kokoonpanon ulkopuolella oleva kaksikko harjoitteli mustissa paidoissa, kuten on ollut tapana.

– Kahdella on aina musta paita päällä. Kaikki ovat ihan yhtä tärkeitä joukkuepelaajia. Ei ollut huomattavissa mitään ärtymystä. Jos olisi, asiat olisivat aika huonosti. Silloin ei kannattaisi tulla jäälle ollenkaan eikä varmaan pelaisi enää sen jälkeen, päävalmentaja Jukka Jalonen vastasi, kun häneltä kysyttiin, miten Helenius ja Jormakka ottivat katsomokomennuksen vastaan.

Suomen ketjuista kakkonen, kolmonen ja nelonen ovat toimineet kohtuullisen hyvin. Eniten päänvaivaa on aiheuttanut ykkönen, jota on kokeiltu monella eri kombinaatiolla. Nyt kolmostakin hieman rukattiin, jotta ykköstä saataisiin viilattua tehokkaammaksi.

– Ainahan kaikki asiat vaikuttavat toisiinsa. Kaikkia ei ehdoin tahdoin lähdetä muokkaamaan. Jos joku toimii, yritetään pitää se ennallaan. Ne ovat niin monimutkaisia juttuja, että ihan turhaa ruveta tässä availemaan. Meilläkin menee aika kauan, kun mietitään niitä, niin ei tässä pystytä 15 sekuntiin tiivistämään, Jalonen kommentoi.

– Voi olla, että seuraavaan peliin taas joku vaihtuu.

Kokonaispaketti kasassa

Ykkösketjun jatkuvasta ruletista huolimatta Leijonilla on Jalosen mukaan tällä hetkellä kokonaispaketti aika lailla kasassa.

– Kyllä meillä on asiat pääosin kunnossa. Ainahan on pientä hienosäädettävää, vaikka miten pelaisi ja voittaisi, mutta ei meillä mitään isoa tuossa ole pelillisesti. Homma on hanskassa, mutta tiedetään, että monella muullakin on. Pienistä asioista on voittaminen ja häviäminen kiinni, Jalonen sanoi.

– Pyritään pelaamaan niin, ettei jäisi hirveästi sattuman varaan, vaan meillä olisi homma hanskassa ja pelaajat tietävät, mitä tehdään. Peli tuntuu tällä hetkellä tulevan selkäytimestä. Ei tule sellaisia yllätyksiä, että joku vetää kanin hatusta.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS