PRAHA. Leijonat pelaa tänään torstaina neljännen ottelunsa MM-kisoissa, kun vastaan luistelee Itävalta.

Suomi on nyt kohdannut Tshekin, Britannian ja Norjan. Tuloksena on ollut yksi tappio voittolaukauskilpailussa ja kaksi voittoa varsinaisella peliajalla.

Itävalta lukeutuu ennakolta A-lohkon heikkoihin maihin, mutta se antoi Kanadaa vastaan myrskyvaroituksen tiistaina.

Kanada johti peliä 6-1, kun kellossa oli aikaa jäljellä 17 minuuttia. Niin vain Itävalta teki maalin toisensa perään ja punnersi tasoihin. Lopulta Kanada voitti pelin jatkoajalla.

– Se oli meille hyvä muistutus siitä, että se on tulivoimainen joukkue ja siellä on erittäin hyviä Euroopan kärkiyksilöitä hyökkäyssuuntaan nimenomaan. Kyllä meidän pitää olla erittäin hyviä. Otetaan heidän vahvuutensa pois. Kanada ei sitä tehnyt ja maksoi hintaa, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi keskiviikon harjoitusten jälkeen.

Jopa kaiken nähnyt Jalonen myönsi yllättyneensä Itävallan noususta.

– Totta kai, jos nyt 6-1 on, ihan sama mikä joukkue häviöllä tai johtaa. Jos on 20 minuuttia jäljellä, niin ei olisi tullut mieleenkään, että… Jos Kanada olisi häviöllä 1-6, voisi ehkä ajatella, että voisi joku ihmenousu tapahtua, mutta ei noin päin pienessä mielessäkään, Jalonen pyöritteli.

Jalonen vihjasi, että Itävallan joukkueestan nimenomaan hyökkäyspäähän löytyy kovan luokan pelimiehiä. Kysyttäessä yksittäisten pelaajien perään, yksi nimi nousi esiin.

– Joku [Peter] Schneider, katsokaa sen pistepörssiä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Se on muutaman pisteen tehnyt, Jalonen sanoi.

33-vuotias Schneider pelaa tällä hetkellä kotimaansa EC Salzburgissa. Hän on urallaan tehnyt Itävallan pääsarjassa pisteitä 1,04:n keskiarvolla ottelua kohden. Tshekin ja Sveitsin pääsarjoissa pistekeskiarvot ovat olleet noin 0,60 ja CHL:ssä 0,89. MM-kisatasolla Schneider on pelannut yhteensä 30 ottelua tehoin 8+14=22.

Suomen ja Itävallan välinen ottelu alkaa tänään torstaina kello 17.20 Suomen aikaa.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS