Leijonat koki torstaina MM-kisoissa shokkitappion. Itävalta kaatoi Suomen ensimmäistä kertaa koskaan MM-kisojen historiassa. Voitto tuli 3-2 numeroin.

Leijonat aloitti ottelun vahvasti. Iiro Pakarinen järjesti kovalla taklauksellaan Suomen ensimmäisen maalin. Kiekonriiston jälkeen Pakarinen passasi laatan Saku Mäenalaselle, joka kikkaili kiekon komeasti rystyltä maaliin.

Suomen toisen maalin iski Oliver Kapanen. Hän ryösti hienosti vastustajalta kiekon ja tinttasi sen aivan ylänurkkaan.

Toinen erä oli Leijonilta todella vaikea. Suomi sortui jatkuvaan jäähyilyyn ja hienosti esiintynyt Itävalta nappasi pelin hallinnan itselleen. Lopulta Mario Huber pääsi iskemään kiekon häkkiin suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Kolmas erä oli Leijonien pahimmista painajaisista. Ensin Thimo Nicklin viivakuti painui kimmokkeen kautta Suomen maaliin. Tämän jälkeen Leijonat haki raivokkaasti voittomaalia, mutta joutui pettymään pahemman kerran.

Benjamin Baumgartner lähetti kiekon siniviivalta ja se painui ohi kolmen pelaajan takana maskissa olleen Harri Säterin. Peliä oli enää jäljellä 0,2 sekuntia.

Leijonien osalta MM-kisat jatkuvat lauantaina. Tuolloin vastassa on Kanada.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
Benjamin Baumgartner laukoo kiekon maaliin, kun pelikellossa on 0,2 sekuntia jäljellä ja Itävalta ottaa SHOKKIVOITON Suomesta!😳😳